Om Explore 61˚ Nord

Explore 61˚Nord är företaget som bildats för att det skall bli lättare att hitta ut till Äventyr och Upplevelse på vår breddgrad.

Äventyr i Hälsingland

Här i Hälsingland finns fantastiska möjligheter till äventyr, friluftsliv och rekreation i naturen. Små pärlor som bjuder stora upplevelser. Branta bergssidor, vilda forsar, djupa grottor och friska vindar att dra nytta av. Naturens krafter i samverkan med dina egna, framkallar adrenalin och endorfiner. Kickar och rus långt mycket bättre än de du kan hitta i pillerform, på flaska eller inom snabba motorsporter.

Vårt mål

Vi vill få dig hög och lycklig på ett naturligt hållbart sätt. Utan nedbrytande åverkan på naturen med högsta tänkbara säkerhet.

Explore 61˚Nord står för bred erfarenhet, lokal kännedom och den utrustning du behöver. Här i Hälsingland finns inte de högsta fjälltopparna, brådaste stupen och inte heller de vildaste forsarna. Det vi har här är en skön sammansättning av allt dett på lagom svårhetsnivå, bekvämt avstånd och i fantastiskt vackra omgivningar.

Låt oss hjälpa dig hitta rätt, finna flytet och uppleva ett högre tillstånd.

Historik

Explore 61° N är en enskild firma som startats med syfte att ta tillvara de resurser för äventyrssport som finns på våra breddgrader.

Rötterna för Karin Trolin som driver firman, finns djupt rotade i Hälsingland. Efter att ha vuxit upp här och spanat runt trakterna med karta och kompass, på hästryggen eller dinglandes med benen utför ett stup, valdes just en sådan bana.

Ett ställe där det gick att få tid till snida om dessa intressen till jobb var Fjällledarlinjen i Malung. Efter två år med klättring, skidåkning och paddling både i vår svenska och skandinaviska fjällkedja samt nere i alperna gick det vägen. Vägen har gått via forsränningsguide i Trysil, Norge, Skidpatrullör, Åre och Guide på Kebnekaise fjällstation  till  Skidpatrullör och Catskiguide i Fernie BC, Kanada.

Allt sedan starten har ambitionen att verka för friluftsliv i hembygden varit stark. Idag är det precis vad jag gör, samtidigt som jag utbildar andra för att kunna göra samma sak. Under två år har ni hittat mig som utbildningsledare för YH  Fjäll o Äventyrsledarutbildningen i Älvdalen.  Nu frilansguidar och instruerar för andra företag i fors och fjäll. Vintertid jobbar Karin som Lavintekniker/instruktör för Lavinprognoser.se och  Åre Lavincenter . Men sommartid verkar jag mycket i Hälsingland fortfarande. Vi ses i i forsen el på berget!

 

Övriga Guider:

Fler och fler guider/ instruktörer arbetar för Explore.

Vi samarbetar med de bästa, mest erfarna och mest kompetenta inom området.  Säkerheten går alltid först i firman. De Lic Forsinstruktörer och Exade klippklätterinstruktörer vi hyr in för kurserna är noga handplockade för uppdragen.

Läs på om vägen till att bli Lic. Klippklätterinstruktör här.